Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski bir New York Fed denetçisinin Goldman Sachs’a iltimas geçildiği iddialarına ilişkin ses kayıtları bir radyoda yayınlandı. Eski Fed denetçisi Carmen Segarra geçen yıl Goldman Sachs’ın politikalarında çıkar çatışması olduğuna dair inceleme kararını değiştirmediği için 2012 yılında kovulduğu iddialarıyla New York Fed’e dava açtı. Davada Nisan’da takipsizlik kararı çıksa da, denetçi karara itiraz etti.

This American Life adlı radyo programı Segarra tarafından gizlice kaydedildiği iddia edilen konuşmanın metnini yayınladı. Metinde Segarra Fed çalışanlarının Goldman Sachs’tan korktuklarını ve şirkete kolaylık sağlandığını anlatıyor. New York fed Segarra'nın iddialarını reddetti.

İddiaların gündeme gelmesinin ardından ABD'li senatör Elizabeth Warren New York Merkez Bankası Fed'in Kongre'de dinlenmesi çağrısında bulundu. Senato'nun Bankacılık Komitesi'nin de üyesi olan Senatör Warren '' Radyo programı Fed ile ilgili rahatsızlık verici meseleleri gündeme getirmiştir ve mali denetçilerimizin görevlerini yaptıklarını denetlemek bizim işimizdir'' dedi.

Demokrat Parti'nin Ohio Senatörü Sherrod Brown da Warren'a destek vererek inceleme istedi.