Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple'ın yeni telefonları piyasaya çıkarmasının ve ABD'de ulaşılan rekor satışlarının ardından yaşanan bahar havası, yazılım ve telefonların kolayca bükülebildiği iddiaları gibi sorunlarla kısa sürmüştü. Ancak Apple sorunları gidererek yeni bir güncellemeyi getirerek ve yeni telefonları iPhone 6 ve 6 Plus'ı 22 ülkede daha piyasaya çıkararak kara bulutları şimdilik dağıtmışa benziyor.

Yeni iPhone'lar aralarında Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de olduğu birçok yeni ülkede de dün itibariyle piyasaya çıktı. Bu ülkelerde de Apple hayranları geceden itibaren sıraya girerek yeni telefonlarına kavuştular. Türkiye'de de benzer manzaralar ortaya çıkarken, Amsterdam'da 600, Barcelona'da da yaklaşık 400 kişi sıraydaydı.

Apple sinyal ve yazılımla ilgili sıkıntıları gidermek için 25 Eylül'de iOS 8.0.2 sürümünü çıkardı. California merkezli şirket bükülme vakaları ile ilgili ise yalnızca 9 şikayet geldiğini açıkladı.

Apple hisseleri New York'ta Perşembe günü yüzde 3.8 değer kaybetmesinin ardından dün günü yüzde 2.9 yükselişle tamamladı.