Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Hong Kong'daki protestoların jeopolitik endişelerin artmasına katkıda bulunması ve ABD'de tüketici harcamalarındaki artışın Fed'in faizleri algılanandan daha önce artırabileceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından değer kaybetti ve gösterge Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yaklaşık iki ayın en hızlı haftalık kaybını gerçekleştirdikten sonra düşüşüne devam etti.

Ford Motor Co., Güney Amerika ve Avrupa'daki zayıf sonuçlarla birlikte, vergi öncesi karın bu yıl hedefin altında kalacağını açıklamasınaın ardından yüzde 7.5 değer kaybetti. S&P 500'ün alt endekslerinden konut sektörü endeksi, ikinci el konut satışlarının Ağustos ayında düşüş göstermesinin ardından yüzde 1 geriledi. Las Vegas Sands Corp. ve Wynn Resorts Ltd., casino şirketlerindeki düşüşlerle birlikte yüzde 2.9'un üzerinde artışlar gösterdi. S&P 500'deki yarıiletken hisse senetleri, Micron Technology Inc. ve Intel Corp.'un en az yüzde 1.8 artış göstermesinin desteği ile değer kazandı.

S&P 500 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 1'lik kaybının önemli bölümünü geri aldı ve yüzde 0.3 düşüşle dünkü seansı 1,977.80 puandan kapadı ve işlem hacmi, 50 günlük hareketli ortalamasının yakınındaydı. Dow Jones Endeksi 41.93 puan ya da yüzde 0.3 düşüşle 17,071.22 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1 geriledi. ABD hisse senedi piyasalarında yaklaşık 5.9 milyar hisse el değiştirdi. Bu, üç aylık ortalamanın yüzde4 4.2 üzerinde.

Cobleskill, New York'ta Fenimore Asset Management yatırım analistlerinden Drew Wilson, "Piyasa, en azından bir düzeltme hak ettiğimiz şeklinde bir önsezi var," dedi ve "Hiç kimse bu yolda olmak istemez. Rusya'da uyanan bir kaplanımız vardı ve şimdi de Çin'de uyanan bir kaplan var ve bu durum, ABD hisse senetleri için biraz fazla bir risk ve belirsizlik" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi bu ay yüzde 1.3 düştü ve bu çeyrekteki kazancını yüzde 0.9'a daralttı. Endeks bu yıl daha önce hiç dört gün üst üste düşmedi ve son üç yılda hiç dört günlük yüzde 10'un üzerinde bir düşüş kaydetmedi.