Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya hükümeti, ülke ekonomisinin resesyonda olmayı sürdürmesi ile 2014 ve 2015 yılları için büyüme beklentisini düşürdü ve yapısal denk bütçe hedefini 1 yıla geri itti.

Maliye Bakanı Pier Carlo Padoan yaptığı açıklamada, “Ekonomik görünüm büyük bir ölçüde düşüş gösterdi” ifadesini kullandı.

İtalya hükümetinin yurtiçi hasıla büyümesi için yeni tahmini bu yıl yüzde 0.3 daralma görüleceği yönünde seyrediyor. Nisan ayındaki beklenti ise yüzde 0.8 genişleme olacağı yönündeydi. Hükümetin açıkladığı plan 2015’te beklentilerden yavaş bir ekonomik toparlanma yaşanacağını ve yurtiçi hasılı büyümesinin yüzde 0.6 genişleme göstereceğini öngörüyor. 2015 yılı için önceki tahmin yüzde 1.3 büyüme yaşanacağı yönündeydi.

Reformların gerçekleştirilmesi ile ilgili baskı altında olan Başbakan Matteo Renzi, 2013’ün 4. çeyreğindeki yüzde 0.1’lik yükseliş hariç geçtiğimiz 3 yıldır tüm çeyrek dönemlerde daralan bir ekonomiyi modernize etmeye çalışırken, Avrupa Birliği tarafından şart koşulan bütçe disiplinini sürdürmekte zorlanıyor.