Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ADP’nin açıkladığı veriye göre, ABD’de işgücü piyasasının güçlenmesi ile şirketler Eylül ayında 213,000 çalışana istihdam yarattı.  Bloomberg anketine katılan 41 ekonomistin tahmin medyanı Eylül ayı istihdam verisinin 205,000 geleceği yönündeydi.

Tüketim malları ve hizmetlere talebin güçlenmesi şirketlerinin işten çıkarım yapmalarını engellerken çalışan sayısını artırmalarını sağlıyor. İşgücü piyasasındaki ilerlemenin sürdürülebilirliği, toplam gelirlerin artırılması ve ekonominin yüzde 70’ine yakınını oluşturan tüketici harcamalarının destek bulması bakımından önem teşkil ediyor.

First Trust Portfolios LP başekonomisti Robert Stein, “Çalışan kişi sayısının artması ile tüketici harcamaları destek bulur” dedi.

ADP’nin açıkladığı rapora göre, imalat sanayi ve inşaat şirketlerini de içine alan tüketim malları üretim sanayilerinde Eylül ayında 58,000 çalışan işe alındı. İnşaat sektöründe istihdam 20,000 artarken, fabrikalarda 35,000 yükseliş görüldü. Hizmet sağlayıcı şirketlerde ise 155,000 istihdam sağlandı.