Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, ABD’li savcılar yıl sonuna kadar döviz kuru hilesi yaptığı şüphesi ile bir bankaya dava açmak için bastırıyor.

Kaynaklardan biri ABD Adalet Bakanlığı’nın en az biri ülkede olmak üzere bir takım firmalara karşı dava açabileceğini belirtti. Federal savcılar bu yıl içinde bazı yabancı bankaları mahkum etmeyi başarmış olsalar da, ABD bankaları için herhangi bir mahkumiyet ortaya çıkmadı. Bu durumda da savcıların yoğun bir dirençle karşılaşmaları bekleniyor.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en kötü finans krizinde Wall Street’in ileri gelen yöneticileri ile ilgili soruşturmaların oldukça sınırlı olması nedeniyle ortaya çıkan kamuoyu tepkisinin ardından, yasadışı davranışlardan ötürü daha fazla kurumu ve kişiyi sorumlu tutmak konusunda kararlı.

Adalet Bakanlığı’nın Döviz kuru hileleri ile ilgili soruşturmalara bu yıl başlaması, regülatörler ile aynı düzeyde kalmalarını sağlayabilir. Konuya yakın kaynaklara göre İngiltere Mali Yönetim Otoritesi,  ABD Merkez Bankası Fed ve Kur Denetimi Ofisi’nin hali hazırda çeşitli bankalarla görüşme halindeler ve önümüzdeki ay anlaşmalara varmayı hedefliyorlar.