Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) komutanı ‘Çeçen Ömer’ babasına Irak ordusunu bozguna uğratarak Musul’u ele geçirdiklerini haber verirken, sert bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi: “Sonraki hedefimiz Rusya olacak”

Rusya’nın Çeçenistan Bölgesi’ne sınırı olan Gürcistan’ın Pankisi Gorge bölgesinde konuşan baba Temur Batirashvili oğlunun kendisine “Merak etme baba. Eve gelip Ruslara gününü göstereceğim. Binlerce takipçim var ve daha fazla edineceğim. Rusya’dan intikamımızı alacağız” dediğini aktarıyor.

ABD ve Avrupa ülkeleri kendi vatandaşları olan teröristlerin eve dönerek saldırılar düzenleme riskini değerlendirirken, Ortadoğu’daki kriz Kafkasya’ya da yansıyor. Bölge son 30 yılda yaşanan Çeçenistan, Gürcistan ve Dağlık Karabağ krizleri nedeniyle birçok ülkenin arasında sıkışıp kalmış durumda.

Batirashvili’nin oğlu Tarkan, Vladimir Putin’in teröristlere destek olmakla suçladığı bir bölgeden geliyor. Rusya bugünlerde Ukrayna krizine odaklanmış olsa da, Gürcüler 2008’deki 5 günlük savaşta yaşadıkları utancı hatırlıyorlar. Putin o dönemde Abhazya ve Güney Osetya’daki ayrılıkçı hareketlerin bölgede kalıcı olmasını sağlamıştı.