Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Tüketici Güveninin 7 yılın zirvesine çıkması ve yatırımcının merkez bankalarının daha fazla teşvik sağlayacağını belirtmelerinin ardından, haftalık kaybını azaltarak ralli yaptı.

ABD’nin en büyük petrol sahası sağlayıcısı Shlumberger Ltd. hisseleri, kar açıklamasının ve fiyatlardaki düşüşün işlerini fazla etkilemeyeceğini belirtmeleri üzerine, yüzde 6 prim yaptı. Morgan Stanley karının ikiye katladığını duyurması sonrasında yüzde 3.1 yükseldi. Urban Outfitters Inc. satışlardaki düşüşün sürdüğünü belirtmesi ile yüzde 14 çakıldı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 1.4 yükselerek New York saati ile 10:46’da 1,888.84 puan oldu. Endeks bu hafta yüzde 0.9 aşağıda seyrederken, dördüncü haftalık kaybına yaklaşıyor. Dow Jones endeksi 230.48 puan artışla 16.347.72 seviyesinde. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.3 yükseldi.

LPL Financial Corp. ekonomi stratejisti John Canally “Piyasada şu anda düşeni al aklı hakim. Bu hafta yaşanan sert düşüşler ile ABD yapısallarının çok iyi durumda olması insanları yeniden alış yapmaya sevk etti” dedi.