Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:45'te güncellendi)

Brent petrolü fiyatları gerilerken, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük üyelerinin, piyasayı desteklemek için adım atacağı spekülasyonları artıyor. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ise bu ay ayı piyasasına girerken, bugün yatay bir seyir izliyor.

Küresel gösterge petrol olan Brent, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında, önceki kapanış seviyesinde kazanç ve kayıp arasında 12 kez dalgalandı. Brent Londra saati ile 11:54'te 85.82 dolardan işlem görürken, 15 EKim'den bu yana 85 dolar seviyelerinde kaydediliyor. Hükümete ait olan Mehr haber ajansına göre İran Başkanı Hassan Rouhani petrol bakanlığına fiyat düşüşlerinin sonlandırılması için talimat verdi.

Petrol, BNP Paribas SA ve Bank of America Corp.’un da içine dahil olduğu bazı bankaların, OPEC’in üretimi düşüreceği ihtimalini de hesaba katarak, petroldeki gerilemenin sona erdiği tahmininde bulunması ile ayı piyasasından toparlanıyor. Goldman Sachs Group Inc. ise satışları doğrulayacak bir arz fazlasının bulunmadığı açıklamasında bulundu.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı Londra'da yüzde 0.6 kadar gerilerken, WTI ile fark 3.72 dolar seviyesinde.

Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise Nymex elektronik işlemlerde 73 sent kadar yükselerek 83.48 doları görürken, Londra saati ile 11:58 itibarıyla yatay seviyede 82.03 dolardan alıcı buluyor. Daha aktif işlem gören Aralık kontratı ise 3 sent düşüşle 82.03 dolar oldu.

(15:45'te güncellendi)