Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin en büyük bankalarından Lloyds Banking Group, tüketici finansmanı hizmetlerini otomatikleştirme adımlarının bir parçası olarak 3 yıllık bir plan dahilinde yaklaşık 9 bin kişiyi işten çıkaracak. Bankanın söz konusu plana ilişkin açıklamayı üçüncü çeyrek sonuçlarını da duyuracağı 28 ekim salı günü yapması bekleniyor.

İngiltere'nin en büyük bankalarından Lloyds Banking Group, tüketici finansmanı hizmetlerini otomatikleştirme adımlarının bir parçası olarak 3 yıllık bir plan dahilinde iş gücünün yüzde 10'unu oluşturan yaklaşık 9 bin kişiyi işten çıkaracak.

İngiltere'nin en büyük gayrimenkul  kredisi sağlaycılalarından olan Lloyds Aralık 2017'ye kadar uygulanacak bu plana ilişkin açıklamayı üçüncü çeyrek sonuçlarını da duyuracağı 28 ekim salı günü yapacak.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili henüz sonuçlanmayan plana göre şube sayısında azalmaya gidecek olan İngiliz bankasının operasyonlarında otomasyona daha fazla ağırlık verileceğini dile getirdi.

Küresel finansal kriz döneminde iflasın eşiğine gelerek kurtarma yardımı alan Lloyds'ta 2008 yılından bu yana toplam 37 binden fazla çalışanın işine son verildi.

İngiliz bankasının şuan yaklaşık 88 bin çalışanı bulunuyor.