Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar yen karşısında güçlenirken, dünyanın en büyük tahvil yatırımcılarından ikisi doların 2008’den bu yana en büyük rallisini genişletmesini beklediklerini ifade etti.

DoubleLine Capital LP’den Jeffrey Gundlach ve Pacific Investment Management Co.’dan (Pimco) Scott Matter iyimser olduklarını belirtti. Matter, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Japonya için 2015’te yüzde 0.8 hız beklentisine karşın, ABD ekonomik büyümesinin önümüzdeki yıllarda yüzde 4 olacağını söyledi. Euro, Euro Bölgesi imalat sanayi verisinin Ekim ayında beklenmedik şekilde yükselmesi ile değer kazandı. Yeni Zelanda doları, Güney Pasifik ülkesinde enflasyonun yavaşlamasının ardından geriledi.

Kaliforniya’daki bir konferansta konuşan Gundlach, “Dolar olması gerektiği yerde. Alman ve İspanyolların ABD Hazine tahvillerine para yatırmaları üzerine çok düşünmeye gerek yok” dedi.

Dolar yen karşısında Londra saati ile 10:12’de 107.54 yen oldu. Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi bugün yüzde 0.1 artış ile 1,068.04 puana gelerek bu yılki yükselişi yüzde 4.8’e genişletti. Endeks 2008’den bu yana en büyük yıllık yükselişi kaydetti.

Matter’e Pimco’nun doların euro ve yen karşısında değerleneceğini iddia ettiğini dile getirdi. Matter, “Dolar güçlü seviyesini birkaç sene koruyabilir” dedi.