Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Milyarder yatırımcı George Soros Avrupa Birliği'nin (AB) varlığına tehdit teşkil eden Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi karşısında daha ciddi bir çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi.

Brüksel'deki International Crisis Group sponsorluğunda düzenlenen bir konferansta konuşan Soros "Avrupa doğru adımları atarak mali çöküşten kurtulmalı. Ukrayna çöker veya bu şekilde etkisiz hale gelirse bunun etkisi daha fazla bölgede hissedilir" dedi.

Soros'un New York Review of Book için kaleme aldığı makaleye göre ateşkesin ordu ve isyancılar arasında sık sık yaşanan çatışmaların önünü alamadığı Ukrayna'nın kışı geçirmek için doğal gaz alacak, madenlerini onaracak ve merkez bankasının rezevlerini yenileyecek paraya ihtiyacı var.

Soros aynı makalede Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ülkeye acil olarak en azından 20 milyar dolarlık nakit enjeksiyonu yapması ve gerektiğinde daha fazlasını verme taahhüdünde bulunması gerekiyor. Makalede ayrıca ülkenin ortaklarının IMF destekli programın uygulanması koşuluyla ek finansman sağlamaları gerektiği belirtiliyor.