Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Turkcell, grup gelirlerinin bu yılın 3. çeyreğinde yıllık yüzde 6 artarak tarihinin en yüksek seviyesi olan 3 milyar 162 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Turkcell, 2014 yılının 3. çeyreğine ilşkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, grubun gelirleri 3. çeyrekte yıllık yüzde 6 artarak 3 milyar 162 milyon lirayla tarihinin en yüksek seviyesine ulaşırken, söz konusu büyümede yüzde 38 artan mobil internet geliri ve yüzde 38,2 yükselen Turkcell Superonline'nın katkısı etkili oldu.

Bu dönemde, grubun Amortisman, Vergi, Faiz Öncesi Karı (AVFÖK) bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla 1 milyar 50 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı. Net karı ise 755 milyon lira düzeyinde gerçekleşti. Operasyonel verimlilik ve pazardaki başarı açısından önemli göstergelerden Vergi, Faiz Öncesi Kar (VFÖK) ise bir önceki yıla göre yüzde 2,7 artışla 647 milyon liraya çıktı.

Turkcell Türkiye, zorlu rekabet ortamına rağmen mobil internetteki hız ve kalitesi, inovatif servisleri ve müşteri deneyimiyle 2014'ün üçüncü çeyreğinde 97 bin abone kazandı. Müşteri memnuniyetini artırıcı hizmetler ve ön ödemeli hatlardan faturalı hatlara geçişlerin etkisiyle faturalı abone sayısı da bir önceki çeyreğe göre 295 bin arttı. Böylece, faturalı abonelerin toplam abone içindeki payı yüzde 42,6'ya yükseldi. Turkcell'in Türkiye'deki toplam abone sayısı ise 34,7 milyon oldu.

- Turkcell Superonline-

Turkcell iştiraklerinin gelirleri yılın 3. çeyreğinde yüzde 11 artışla 685 milyon lira olurken, grup gelirlerine katkısı yüzde 21,7'ye yükseldi. Söz konusu dönemde gelirleri yıllık yüzde 38,2 artışla 327,6 milyon liraya ulaşan Turkcell Superonline, AVFÖK'ünü de yüzde 51,4 arttırdı.

Yılın üçüncü çeyreğinde 69 bin yeni abone kazanan Turkcell Superonline'ın ADSL kullanıcıları dahil olmak üzere toplam abone sayısı 1,1 milyona ulaştı. Fiber internet abone sayısı ise 33 bin artışla 686 bin oldu. Fiber yatırımlarına devam eden Turkcell Superonline'nın fiber ağı da yaklaşık 2 milyon haneye ulaştı.

Mobil genişbant gelirlerinin artışında temel etken olan Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısı, üçüncü çeyrekte 923 bin artarak toplam 11,9 milyona yükseldi. Böylece Turkcell şebekesindeki akıllı telefon penetrasyonu yüzde 37 seviyesine çıktı. Bu artışta özellikle ağustos sonunda başlayan "Akıllı Telefon Festivali" ve 9 Temmuz'da satışa çıkan "Turkcell T50" etkili oldu.

Türkiye'nin operatör markalı ilk 4G'li akıllı telefonu Turkcell T50, satışa sunulmasının ardından, ağustosta Türkiye'de en çok satan akıllı telefon oldu. Turkcell T50, 9 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 270 bin sattı.

- "Teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya var"-

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, önlerinde teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya olduğunu belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Yeni dünyada, bir yanda mobil platformlar ve bulut üzerinde yükselen servis ve ürünler, diğer yanda ise bu alanları etkin ve kesintisiz olarak buluşturan network altyapısı var. Başarının anahtarı ise bu güçlü networkü kullanarak yeni teknolojileri işine uyarlamakta yatıyor. Teknolojiyi kullanarak müşterileri için fark yaratanlar, rekabette öne geçerek şirketlerini başarıya taşıyabiliyor.

Takım olarak Turkcell'in güçlü network altyapısını hem müşterilerimizin hem de tüm Türkiye'nin hizmetine sunuyor, yeni dünyada en iyi çözüm ortakları olarak onlarla yürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknolojimizle, inovasyon gücümüzle ve üstün networkümüzle müşterilerimizin yanında olmaya, onların işini geleceğe taşımaya devam edeceğiz."

AA