Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yıldız Holding'in dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi İngiltere merkezli United Biscuits'i satın almasının ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Ülker Bisküvi hisseleri yükselişini bugün de devam ettirirken, şirketin toplam piyasa değeri 5,9 milyar lirayı aştı.

Dün yapılan açıklamaya göre Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın alarak, bu işlemle dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi. Yapılan açıklamanın ardından Borsa İstanbul'da dün 16,40 liradan 16,80 liraya kadar yükselen ve günü yüzde 0,61 artışla 16,60 liradan tamamlayan Ülker pay fiyatı bugün yükselişini hızlanarak sürdürüyor.

- Ülker, yatırımcısına yüzde 5 kazandırdı

Güne 16,70 liradan başlayan Ülker Bisküvi hisseleri en yüksek 17,85 liraya kadar çıktıktan sonra şu dakikalarda yüzde 5'e yakın değer kazancıyla 17,25 liradan işlem görüyor.

Ülker Bisküvi'nin toplam piyasa değeri dün başlayan yükselişle bugün 5,9 milyar lirayı aştı. Geçen hafta kapanışında 5,6 milyar lira olan Ülker Bisküvi'nin toplam piyasada değeri iki günde yaklaşık 300 milyon lira yükselmiş oldu.

Yıldız Holding'e ait bir diğer Borsa İstanbul'da işlem gören Gözde Girişim paylarının fiyatı da haberin ardından yükseliş kaydederken, yatırımcısına iki günde yaklaşık yüzde 5 kazandırdı.

İskoçya'da 1830 yılında kurulan United Biscuits'in yedisi İngiltere'de olmak üzere 14 fabrikası bulunuyor. Şirketin İngiltere'de 4 bin 613, İngiltere dışında ise 2 bin 558 olmak üzere toplamda 7 bin 171 çalışanı mevcut. Şirketin 2013 yılı sonu itibarıyla satışları 1 milyar 146 milyon pound olarak gerçekleşti.

Bu satın alım ile ana işi olan bisküvi ve atıştırmalık pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek Yıldız Holding, ek üretim kapasiteleri, yeni pazarlar, iki şirketin dağıtım kanalları ve yeni ürünler ile mevcut işlerini büyütmeye devam edecek. Her iki şirketin birbirini tamamlayacak ürün ve pazar yapısı, hem United Biscuits'i hem de Ülker'i uluslararası piyasalarda daha başarılı kılacak nitelikte görülüyor.

AA