Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., 2016 yılında üretimine başlanması planlanan yeni bir model için 520 milyon dolarlık yatırım projesinin onaylandığını açıkladı. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Başaran ile Mali Direktör Cengiz Eroldu imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu, üretimine 2016 yılında Tofaş Bursa fabrikasında başlanması ve 2016-2023 yılları arasında yaklaşık 700.000 adet araç üretilmesini hedefleyen, sedan modeli ile aynı platformu kullanarak üretilecek olan Hatchback ve Station Wagon olmak üzere iki yeni model araç için toplam 520 milyon dolar tutarındaki yatırım projesinin onaylanmasına karar vermiştir.

Toplam adedin önemli kısmının ihraç edilmesinin planlandığı proje ile ilgili Fiat Group Automobiles ile yatırım, satış ve tedarik koşullarına ilişkin detayların belirlenmesi konusunda görüşmeler son aşamasındadır.

Daha önce açıklanmış olan Yeni Sedan araç projesi ile birlikte 2016-2023 döneminde, yeni model projeleri için toplam 1,3 milyon adet üretim hedeflenmiş olup, bu projeler kapsamında 1 milyar dolar yatırım yapılması planlanmaktadır.

Proje yatırımına 2014 yılında başlanılacak ve ilgili teşvik başvuruları 2014 yılında yapılacaktır."