Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi bankaları anlayan ekonomist arayışı içine girdi ve bulmak için Frankfurt’un dışına çıkmaktan çekinmiyor.

AMB’nin Euro Bölgesi’nin finansal denetim sorumluluğunu üstlenmesi ile AMB Başkanı Draghi, bankaların ekonomideki işlevi ile ilgili iki önemli para politikası pozisyonuna AMB uzmanı olmayan kişileri getirdi. Söz konusu atamalar, 16 yıllık kurumun var olan çalışanları ile değişen sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanması ile dışarıya yönelmesi bakımından önem teşkil ediyor.

Londra’da bulunan Societe Generale SA kıdemli Avrupa ekonomistlerinden Anatoli Annenkov, “Draghi gibi insanlar, geleneksel fikri benimseyen kişilere göre piyasaların ve denetimin para politikasını nasıl etkileyeceği ile daha fazla ilgileniyor. Bu durum AMB’nin karşılaştığı sorunların bir yansıması” dedi.

İtalya Merkez Bankası finans piyasaları yetkililerinden 51 yaşındaki Sergia Nicoletti Altimari, 1 Ocak itibarıyla makro ihtiyati politikaların genel müdürlüğüne atanacak. Altimari, İtalya Merkez Bankası’nda Draghi ile birlikte çalışmıştı.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Belçikalı ekonomistlerinden Luc Laeven ise finansal krizleri analiz ederek geçmiş performansları değerlendirecek. Laeven Mart ayı itibarıyla araştırma müdürü olarak göreve gelecek.

AMB Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta atamaları onayladı.  Atanan kişiler ise konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.