Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hazine Müsteşarlığı'nın dolar cinsinden 10 yıl vadeli kira sertifikası ihracının tutarı 1 milyar dolar ve kira oranı yüzde 4,489 oldu.

Hazine'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihracı geçekleştirmek amacıyla CIMB, Citigroup ve HSBC'ye yetki verildiği hatırlatıldı. Söz konusu kira sertifikası ihraç tutarının 1 milyar dolar ve kira oranının yüzde 4,489 olarak gerçekleştiği belirtilen duyuruda, ihraç tutarının 25 Kasım 2014 tarihinde Hazine'nin hesaplarına gireceği bildirildi.

Duyuruya göre, ihraca 140 yatırımcı, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdi. Kira sertifikasının yüzde 37'si Orta Doğu, yüzde 17'si Türkiye, yüzde 16'sı İngiltere, yüzde 14'ü ABD, yüzde 9'u Avrupa ve yüzde 7'si Asya ve diğer bölgelerdeki yatırımcılara satıldı.

Gelecek yıl dış borçlanma programı için ön finansman niteliğinde olan bu ihraç ve eylül ayında gerçekleştirilen Yen ihracının 450 milyon dolarlık kısmıyla birlikte 2015 yılı dış borçlanma programı kapsamında bugüne kadar 1,45 milyar dolar tutarında kaynak sağlandı.

AA