Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisselerinin çoğu, Fed tutanaklarında küresel para politikalarındaki farklılığa vurgu yapılmasının ardından yenin dolar karşısında 7 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ile yükseliyor.

Toray Industries Inc., Iwai Cosmo Securities Co.’nun hisse senedi tavsiyesini yükselmesinin ardından yüzde 6.6 prim yaparak tekstil sektöründeki yükselişlere öncülük etti. Satışlarının yüzde 30 kadarını Kuzey Amerika’dan elde eden Toyota Motor Corp. yüzde 0.8 değer kazandı. Japonya’nın piyasa değeri bakamından en büyük inşaat şirketi olan Mitsubishi Estate Co., sektörün Topix endeksindeki 33 sanayi grubu arasındaki en büyük düşüşü kaydetmesinin ardından yüzde 2.1 geriledi.

Topix endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 12:47’de 1,398.74 puan oldu. Endekste düşen her 7 hisse senedi için 9 hisse senedi artış gösterdi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.1 artış ile 17,311.77 puana geldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek 118.32 yen ile Ağustos 2007’den bu yana zayıf seviyeyi gördü.

Tokyo’da bulunan Ichiyoshi Asset Management Co. yöneticisi Mitsushige Akino, “Odak noktası ABD’nin faizleri ne zaman artıracağı üzerindeyken, Japonya’ya genişlemeye devam ediyor. Politikaların yönlerindeki farklılığın kabulü, yeni dolar karşısında 118 seviyesine itti ve büyük ölçekli hisse senetlerinin bu haber ile yükselmesi ihtimal dâhilinde” dedi.