Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Garanti'nin 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek için gerçekleştirdiği işlem, piyasada 1,64 milyar doların üzerinde talep gördü.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2013 yılında aldığı 1,2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yenilemek için gerçekleştirdiği işlem, piyasada 1,64 milyar doların üzerinde taleple karşılandı. Gelen talep, işlem tutarının yüzde 137'sinin üzerinde gerçekleşti.

Kredinin toplam maliyeti Libor/Euribor+90 bps olarak açıklandı. 18 ülkeden 39 bankanın katılım gösterdiği, 318,75 milyon dolar ve 785 milyon avro olmak üzere 2 dilimden oluşan kredinin anlaşması Londra'da imzalandı.

İmza töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, şunları kaydetti:

"Garanti, bugüne kadar bir Türk Bankası tarafından gerçekleştirilen sendikasyon kredileri arasındaki en yüksek taleple karşılaştı. Buna rağmen, tutarlı ve öngörülebilir borçlanma profilini güçlendirme geleneğini bozmayarak, işlem tutarını sadece yüzde 108 oranında yeniledi. Garanti'nin güçlü uluslararası bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve potansiyel iş alanları yaratmadaki kabiliyeti, bu başarıda bir kez daha kendini gösterdi. Uluslararası banka ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği 1. banka olma vizyonumuzu ve sektördeki öncülüğümüzü sürdüreceğiz."

AA