Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisselerinin çoğu, Japonya hisselerinin yenin güçlenmesi ile gerilemesi ve petroldeki düşüşün enerji şirketlerini olumsuz etkilemesi ile değer kaybediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, büyük bir değişiklik göstermeyerek Tokyo saati ile 09:03’te 141.34 puanda yatay bir seyir izledi. Endekste yükselen her iki hisse senedi için üç hisse senedi düşüş gösterdi. Standard & Poor’s 500 Endeksi, yatırımcıların ekonomik verileri değerlendirmesi ile yüzde 0.3 artış göstererek dün rekor seviyeden kapanış yaptı. ABD piyasaları bugün Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak.

Sydney’deki White Funds Management yöneticisi Angus Gluskie, “Orta vadede çoğu ekonomi olumlu bir ilerleme kaydediyor. Ancak küresel olarak büyüme daha yavaş. Piyasanın içinde olmak istiyorsunuz ancak şaşırtıcı bir dönüş beklemiyorsunuz” dedi.

Japonya’da Topix endeksi, yenin yükselişi 3. güne taşıyarak 117.64 yenden işlem görmesi ile yüzde 0.3 geriledi. Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 artış kaydederken, Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Asya-Pasifik endeksi, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) teşviki artırması, Çin’in faiz oranlarını indirmesi ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ek teşvik önlemleri alacağına ilişkin spekülasyonların artması ile 17 Ekim’den bu yana dün itibarıyla yüzde 5.7 toparlandı.