Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, biyoteknoloji ve enerji şirketlerini ralli yapması ve inşaat harcamalarının ekonomiye ilişkin iyimserliği artırması ile yükseldi. Dow Jones Industrial Average rekor seviyeye ulaştı.

Biogen Idec Inc., Alzheimer ilacının ümit verici sonuçlar vermesinin ardından sağlık hizmetleri hisselerinde yükselişlere öncülük etti. Enerji hisseleri, petrolün düşüşe devam etmesine rağmen yüzde 1.3 değer kazandı. Tren yolu şirketleri 1 ayın en büyük artışını kaydetti. Genworth Financial Inc., JPMorgan Chase & Co.’nun şirketin hisse senetleri için fiyat hedefini düşürmesinin ardından yüzde 5.9 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 16:00’da 2,066.55 puandan günü tamamladı. Endeks, 31 Ekim’den bu yana en büyük yükselişi gösterdi. Dow Jones Industrial Average, 102.75 puan veya yüzde 0.6 artarak 17,879.55 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu Russell 2000 Endeksi, dün yüzde 1.6 gerilemesinin ardından yüzde 1.3 yükseliş sağladı. ABD piyasalarında yaklaşık 6.6 milyar hisse senedi işlem görürken, işlem hacmi 3 aylık ortalama ile aynı seviyede seyretti.

Boston Advisors LLC portfolyo yöneticilerinden James W. Gaul, “Ekonomi iyi görünüyor. Petrol gerilerken, enerji sektörü yükseliyor. Bundaki temel etken sektörün aşırı ve hızlı bir gerileme göstermesi olabilir. Sağlık hizmetleri, biyoteknoloji hisseleri öncülüğünde yükseliyor” dedi.