Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, enerji şirketlerinin gerilemesi ve Çin hisselerinin 4 yılın en büyük dalgalanmasını göstermesi ile haftalık kaybı azaltıyor. Filipin hisseleri tayfun öncesinde gerilerken, Malezya ringiti 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Cnooc Ltd. ve China Shenhua Energy Co., Brent petrolünün düşüşü 4. güne taşıması ile Hong Kong’da en az yüzde 1.3 geriledi. Filipin hisseleri, ülkenin Hagupit Tayfunu’na hazırlanması ile yüzde 1.2 değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.7 kadar yükseliş ve yüzde 3 gerileme arasında dalgalandı. Ringit dolar karşısında, Malezya ithalatının beklentilerin altında kalması ile yüzde 0.8 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 14:15’te 988.16 puana geldi ve yüzde 1.7’lik haftalık kaybı düşürdü. Enerji hisseleri geçtiğimiz bir ayda yüzde 8.8 gerileyerek 10 sanayi grubu arasındaki en kötü performansı sergiledi. Çin hisseleri, gösterge endeksin 4 yılın zirvesine yakında seyretmesiyle birlikte işlem hacminin yaklaşık katına yükselmesi ile 2010 yılından bu yana en büyük gün içi dalgalanması gösterdi. ABD’de istihdam verisi bugün açıklanacak.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.5 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.4 artış gösterirken, 15.5 kat değerleme kaydedildi.