Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen dolar karşısında, Fed’in para politikası kararını açıklaması öncesinde 4 haftanın zirvesinde geriliyor.

Yen, petrol fiyatlarındaki düşüşün küresel ekonominin yavaşlayacağı endişelerini artırmasının ardından güvenli liman olarak nitelendirilen yene talebin artması ile geçtiğimiz hafta yükseliş gösterdi. Ruble, Rusya’nın borçlanma maliyetlerini 1998’den bu yana en büyük oranda artırmasına rağmen rekor düşük seviyeye geriledi. Gelişen piyasa para birimleri endeksi, 12 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yeni Zelanda doları, ülkenin cari hesap açığının genişlemesinin ardından değer kaybetti.

Singapur’daki Royal Bank of Scotland Group Plc Asya-Pasifik piyasaları strateji müdürü Greg Gibbs, “FOMC kararı bekleyişi ters akım yaratıyor. Piyasa, düne göre bugün dolar-yen satışına daha isteksiz olabilir. Dolar, 115 ve 119 yen arasında tedirgin bir seviyede” dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.5 düşerek Tokyo saati ile 13:36’da 117.04 yenden işlem gördü. Yen dün 115.57 ile 17 Kasım’dan bu yana en güçlü seviyeye ulaştı. Yen euro karşısında, önceki iki seansta yüzde 1.6 yükselmesinin ardından yüzde 0.4 düşüş ile 146.16 yen oldu. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 1.2487 dolara geldi.