Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisindeki toparlanmanın iyice rayına oturduğunu düşünenlerin arttığı bir dönemde ABD Merkez Bankası Fed'in eski başkanı Alan Greenspan durumun tam da öyle olmadığını düşündüğünü belirtti.

Bloomberg Televizyonu'nda In the Loop programına katılarak Betty Liu'nun sorularını yanıtlayan Greenspan "Amerika diğer ülkerden daha iyi durumda, ancak tam anlamıyla toparlanmış değiliz. Halen oldukça durgun bir ekonomimiz var" diye konuştu.

Greenspan ekonominin tamamen toparlanması için Amerikan şirketlerinin üretken varlıklara daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini ve konut piyasasının yeniden yükselmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Fed'den 2006'da ayrılan Greenspan "Son 4-5-6 yıldaki zayıflığın tamamına yakını sermaye varlıklarındaki ve emlaktaki uzun vadeli yatırımlardaydı. Bunlarda artış görülmezse, herkesin beklediği hareketli büyüme seviyelerini yakalayamayız" dedi.

Greenspan son çeyrekte büyümenin yüzde 3 olan yıllık oranın altına ineceği tahmininde bulundu. Eski Fed başkanının tahmini Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 2.5'lik tahminiyle aynı düzeyde.