Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralyalıların enflasyon beklentisi,  küresel olarak düşen fiyatların dünyanın en yüksek getirili AAA borç piyasasını etkilemesi ile 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

3 yıllık enflasyon swapı dün yüzde 1.99’a gerileyerek Temmuz 2009’dan bu yana en düşük seviyeye indi. Kontratlar, yatırımcıların Avustralya tüketici fiyatları endeksindeki değişim için sabit oranı swap etmelerine izin veriyor.  Ülkenin enflasyon oranı 2012’nin ikinci çeyreğinde yüzde 2’nin altında idi.

Emtia fiyatları petrolün geçtiğimiz yıl yüzde 50 gerilemesi ile düşüş kaydederken, dünya genelinde ekonomilerin zayıflaması ile birlikte enflasyon yavaşlama gösteriyor. 10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi, traderların ülke merkez bankasının bu yıl faizlerde rekor düşük seviyeden indirime gideceği iddiaları ile dün yüzde 2.61 ile rekor düşük seviyeye geriledi.

Tokyo’daki Mitsubishi UFJ Asset Management Co. baş fon yatırımcısı Hideo Shimomura, “Avustralya bir petrol ithalatçısıdır. Dolayısıyla düşen petrol fiyatları enflasyonal baskıları azaltıyor. Ülkenin demir cevheri ve kömür gibi emtia ihracatları zayıf hali sürdürüyor ve ticaret bakımından negatif etki bir süre devam edecek” dedi.