Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, petrolün varil başına 45 doların altına gerilemesi ve Fed’in ABD ekonomisine yönelik uluslararası risklere dikkat çekmesinin ardından 7 haftanın en yüksek seviyesinden geriliyor.

Komatsu Ltd., Nomura Holdings Inc.’in inşaat ekipmanları üreticisi şirketin yıllık karının tahminlerin altında kalabileceğini belirtmesinin ardından yüzde 8.5 geriledi. Chugai Pharmaceutical Co., Goldman Sachs Group Inc.’in şirketin hisse senedi için fiyat hedefini yükseltmesinin ardından yüzde 4.9 prim yaptı.  

Topix endeksi, yüzde 1.1 düşerek Tokyo’da 1,413.58 puandan kapanış yaptı. Endeksteki 33 sanayi grubunun 3’ü hariç tümü geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.1 gerileyerek 17,606.22 puana geldi. Yen dolar karşısında, geçtiğimiz iki günde yükselmesinin ardından yüzde 0.1 zayıflayarak 117.62 yenden işlem gördü.

Hong Kong’daki Mirabaud Securities Asia Ltd. işlem direktörü Andrew Clarke, “Yatırımcılar Fed yorumları ile ilgili negatif çünkü Fed’in faiz artırım zamanına ilişkin daha netlik istiyorlar. Basitçe, hisse senedi piyasaları faiz oranlarında sert bir yükseliş istemiyor ancak ne zaman faiz artırılacağına dair bir yönlendirme olmazda bu da Fed’in dezenflasyon gibi problemlerin ekonomiye etki ettiğini gördüğü anlamına gelir” dedi.