Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, reformların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Poroşenko, hükümet üyelerinin katıldığı Reformlar Ulusal Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, ülkede reformların başladığını kaydederek, bu reformların kısa bir sürede sonuç vermeyebileceğini belirtti.

Reformların hızlandırılması gerektiğini belirten Poroşenko, özellikle yargı ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki reformların en kısa zamanda hayata geçirilmesinin önemini vurguladı. Poroşenko, "Vatandaşların başlatılan bu reformların sonuçlarını en kısa zamanda görmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

Reformların gerçekleştirilmesinde daha kararlı adımlar atılması gerektiğini dile getiren Poroşenko, reformların başlatılabilmesinde gereken siyasi ortamın oluşturulması için zaman kaybettiklerini, artık geri dönmeye ve aksamaya zamanlarının kalmadığını belirtti.

Petro Poroşenko, devlet başkanı seçilmesinin ardından ülkesinin Avrupa Birliği'ne üyeliğini hedefleyen "Strateji-2020" reformlar paketini açıklarken, reformların hayata geçirilmesinin ardından, ülkesinin Avrupa Birliği'ne üyelik için hazır olacağını dile getirmişti.

Başbakan Yatsenyuk'tan inceleme

Başbakan Arseniy Yatsenyuk, ayrılıkçılara karşı terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği doğu bölgelerinin sınırında Zaporozhye'de incelemelerde bulunarak, bölgenin olağanüstü duruma hazırlığını gözden geçirdi.

Yatsenyuk, bazı kabine üyeleriyle gittiği Zaporozhye'de, cephe yakınında bulunan ilin olağanüstü duruma hazırlık konusunda incelemelerde bulundu, ardından da Zaporozhye'de Olağanüstü Hal Devlet Komisyonu'nun toplantısını gerçekleştirerek, yörenin olağanüstü duruma hazırlığını denetledi.

Zaporozhye'deki bomba sığınakları ve doğudaki çatışmalardan dolayı evlerini terk edenler için kurulan mülteci kamplarının durumu ve sayısı hakkında bilgi alan Yatsenyuk, ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamında sığınakların sayısını ve sığınaklarda oluşturulan koşulların yetersiz olduğunu kaydederek, acilen olağanüstü durum için hazırlık talimatı verdi. Yatsenyuk, devlet kurumları, okul ve kreşlerde olağanüstü duruma ilişkin gereken hazırlıkların yapılmasını da belirtti.

Yatsenyuk, Zaporozhye'deki temasları çerçevesinde doğudaki çatışmalardan kaçarak yöreye yerleşen vatandaşlar için hazırlanan mülteci kamplarında incelemelerde bulundu, ayrıca mültecilerin durumları hakkında bilgi aldı.

Sağlık Bakanı Kvitaşvili askeri hastaneyi ziyaret etti

Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun Gürcistanlı Sağlık Bakanı Aleksandr Kvitaşvili de Almanya'nın Kiev Büyükelçisi Christof Weil ile Zaporozhye'deki askeri hastaneye giderek, doğudaki ayrılıkçılara karşı çatışmalarda yaralanan askerleri ziyaret etti.

Kvitaşvili, yaralı askerlerin tedavisinde Savunma Bakanlığı Sağlık Servisi ile Sağlık Bakanlığı arasındaki koordinasyonun daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

AA