Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın nüfusu en fazla ülkesi Çin, kalabalık kontrol sistemini yaygınlaştırarak, ülkedeki izdihamları engellemeye çalışacak.

Şinhua ajansının haberinde, özellikle insanların kalabalık olduğu merkezi noktalara yerleştirilecek gözetim kameraları aracılığıyla elde edilecek görüntülere göre, insan yoğunluğunun yanı sıra dağılımı ve akışıyla ilgili gerçek zamanlı veri sağlanacağı ve izdiham tehlikesine karşı uyarı alınacağı kaydedildi.

Başkent Pekin'in Tiananmen Meydanı gibi merkezi ve turistik bölgelerinde 5 yıldır kullanıldığı belirtilen sistemin, tren istasyonları ve ibadethanelere de kurulacağı ifade edildi.

Ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen bu kontrol sisteminin, kalabalığın arttığı özellikle yılbaşı ve geleneksel festival dönemlerinde olası izdihamın önlenmesinde fayda sağlayacağı belirtildi.

Yoğun nüfus ve güvenlik eksikliğinden kaynaklı izdiham nedeniyle ölümlerinin sık yaşandığı ülkede, en son Şanghay kentinde 31 Aralık gecesi yılbaşı eğlenceleri sırasında, halkın üzerinde eğlendiği bir platform çökmüş ve çıkan izdihamda 36 kişi, geçen eylülde bir ilkokuldaki izdihamda 6 öğrenci, Ocak 2014'te Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nde bir camideki izdihamda da 14 kişi yaşamını yitirmişti.

AA