Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yatırımcıların Şenzen’de işlem gören şirketlerin Hong Kong ile yapılan işlem bağlantısından fayda sağlayacağı spekülasyonu yapmaları ile 6 günden bu yana ilk kez yükseliyor.

Beijing Shiji Information Technology Co., Şenzen’de yüzde 10 ralli yaptı. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu ChiNext endeksi yüzde 3.4 artış ile rekor seviyeye yöneldi. CSI 300 Endeksi’ndeki teknoloji şirketleri yüzde 3 yükseliş ile sanayi grupları arasındaki en büyük artışı gösterdi. Şenzen Menkul Kıymetler Borsası’nın yaptığı açıklamaya göre Şenzen ile Hong Kong arasında gerçekleştirilmesi planlanan hisse senedi bağlantısının temel çerçevesi ve modeli Şanghay ve Hong Kong arasındaki link ile aynı olacak.

Şenzen Bileşik Endeksi yüzde 1.4 yükselerek yerel saat ile 13:04’te 1,523.97 puana ulaştı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 artış gösterdi. Çin Merkez Bankası (PBOC), Çin’in Yeni Yıl tatili öncesinde ve yeni hisse senedi arzları ile birlikte likidite sıkıntısından kaçınmak için para piyasalarına 90 milyar yuan (14.4 milyar dolar) enjekte etti. Standard Chartered Plc’ye göre parasal genişleme olasılığı, imalat sanayi göstergelerinin Ocak ayında daralma sinyali vermesi ile artıyor.