Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke hisse senetleri enerji hisselerinin Cnooc Ltd. öncülüğünde sekiz haftanın zirvesine çıkması ile yükseliyor. Malezya ringiti ise gelişen ülke para birimlerindeki kazançları hızlandırıyor. 

Cnooc dün 2009'dan bu yana en büyük dört günlük ralliyi tamamlamasının ardından bugün dokuz haftanın zirvesine ulaştı. Melezya hisseleri yüzde 1.2 yükselirken, Katar ve Abu Dhabi'de de yüzde 1.1'in üzerinde artış görüldü. Malezya ringiti ve Güney Kore wonu 2013'ten bu yana en güçlü artışı kaydetti. Rus rublesi ise iki günlük kazanca ara verdi. Kaisa Group Holdings Ltd. tahvilleri Sunac China Holdings Ltd.'nin şirketten pay alacağını duyurması ile rekor artış gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 yükselerek Londra saati ile 08:05'te 983.89 puan oldu. Brent petrolü dün, Ocak ayında gerilediği altı yılın en düşüğünden yüzde 24 yükselerek boğa piyasasına girdi. Petrol bugün ABD'de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta arttığını göstermesi beklenen veri öncesinde geriledi. 

Gelişen ülkelerin gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.1 yükselirken, tahmin edilen 12 aylık gelirlerin 11.7 katı işlem görüyor. MSCI Dünya Endeksi 2015'te yüzde 0.6 yükseldi ve 16.2 kat değerleme kaydediliyor. 

All 10 industry groups in the emerging-markets measure advanced, as a gauge of energy companies jumped 1.4 percent. Cnooc, China’s biggest offshore oil and gas producer, increased 4.5 percent. SapuraKencana Petroleum Bhd. surged 6.7 percent as the FTSE Bursa Malaysia KLCI Index rose the most since Dec. 22.

Gelişen piyasalar endeksinde işlem gören 10 sektör grubunun tamamı yükselirken enerji şirketleri yüzde 1.4 yukarıda. Cnooc yüzde 4.5 artış kadederken, SapuraKencana Petroleum Bhd. ise FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi'nin 22 Aralık'tan bu yana en dik sıçramayı kaydetmesi ile yüzde 6.7 değer kazandı.