Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Almanya ile yapılan diplomatik bir girişimin başarısızlık sonuçlanması ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) uyarı atışı yapmasının ardından Yunan ekonomisini canlandırma planlarına ilişkin en detaylı beyanı sunmaya hazırlanıyor.

40 yaşındaki Tsipras, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble tarafından tekliflerinin reddedilmesine rağmen kurtarma paketi karşıtı tutumunu sürdüreceğini taahhüt etmesinin ardından Perşembe gecesi Atina’da ender görülen hükümet yanlısı bir gösteri ile selamlandı. Başbakan, yönetiminin onaylanması için güvenoyunun önünü açacak üç günlük parlamento tartışmasının açılış konuşmasında ile Pazar günü politika planlarını açıklayacak.

Bakanlar Perşembe günü Atina’da politika programını tartışmak için bir araya geldiler ve Cumartesi günü Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in Schaeuble ile Berlin’de gerçekleştirdiği görüşmenin geri bildirimini değerlendirmek için tekrar toplanabilirler. 

Tsipras’ın göreve gelmesinden bu yana ilk olan doğrudan Almanya-Yunanistan görüşmeleri, farklılıkların nasıl giderileceği konusunda anlaşmaya varılamaması ile sonuçlandı. Tsipras, Almanya öncülüğündeki kemer sıkma önlemlerini sonlandırma taahhüdünde kararlı görünüyor.