Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya'daki yatırımcılar için, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna krizinde çözüm istediğini söylediği zaman, yukarı yönlü hareket tahmini karlı olacaktır. Barış 11 ayın ardından sağlanamasının öncesinde piyasa Putin'in barış için ümitli konuşmasını olumlu değerlendirdi.

Rusya, Ukrayna ve Avrupalı liderler dün Belarus'un başkentinde barış görüşmeleri için bir araya geldiler. ABD'deki en büyük gelişen piyasa ETF'i Market Vectors Russia, Putin'in Mart ayında Kırım'ı ilhakından bu yana, Rus hükümetinden gelen ılımlı sinyaller sayesinde 7 farklı kez yüzde 2.5'lik ralli yaptı.

Fon dün Minsk'te müzakerelerin sürmesi sebebiye New York'ta yüzde 0.7'lik artışla 16.86 dolardan kapandı. Fon 5 Şubat'ta Kremlin dış politika dnaışmanı Yuri Ushakov'un Ukrayna barış görüşmelerinde yapıcı olacaklarını söylemesini ardından, yüzde 5.3 yükselmişti.

Putin 3 Eylül'de Ukraynalı mevkidaşı Poroşenko ile bir barış plan taslağı hazırlayınca fonda yüzde 6.1'lik ralli yaşanmıştı. Putin yönetiminin 8 Ağustos'ta Kiev ve ayrılıkçı gruplar arasında arabuluculuk arayışında olduğunu açıklamasının ardından ise artış yüzde 2.5'i buldu.