Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:27'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Ukrayna krizinin şiddetlenmeyeceği ve Yunanistan'ın bir kurtarma anlaşmasına varacağı iyimserliği ile 2007'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.2 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.8 yükselerek 374.83 puandan kapanış yaptı. Endeksteki yükselişte Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa liderlerinin bir ateşkes anlaşmasına varması etkili oldu. Adidas AG ve Metro AG yüzde 2'den fazla prim yaptı. Yunanistan'da ASE Endeksi, euro bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan ile ilgili kararı haftaya ertelemesi ile yüzde 6.7 artış gösterdi. İtalya, İspanya ve Portekiz'de endeksler en az yüzde 1.8 yükseldi.

Maliye bakanları 16 Şubat'ta tekrar bir araya gelecek. Yunanistan kısa vadeli finansman arayışında bulunuyor. Avrupa Birliği liderleri ise bugün Brüksel'de bir araya geliyor.

 Oslo'da bulunan Storebrand Asset Management yöneticilerinden Espen Furnes, "Ateşkes anlaşması olumlu bir haber. Ancak gerilim varlığını sürdürüyor. Dolayısıyla gelişmeler bakacağız. Kar sezonu şimdiye dek oldukça iyi geçti. Yunanistan ile ilgili borç konusunda yavaş bir şekilde bir anlaşmaya ilerlendiği görülüyor" dedi.

(19:27'de güncellendi)