Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Şanşölyesi Angela Merkel, Yunanistan'ın Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Birliği Zirvesi'nde çevresel bir rol oynayacağını söyledi. Merkel, AB liderlerinin Yunanistan'ın gelecek finansman sorunları ile ilgili çıkmazı nasıl aşacağı ile ilgili tekliflerini beklediğini belirtti.

Ukrayna krizi ile ilgili ateşkesin müzakere edilmesine yardımcı olmak için bulunduğu Minsk, Belarus'tan dönüş yapan Merkel, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'la ilk toplantısını dört gözle beklediğini dile getirdi.

Zirve katılmak için dönüş yapan Merkel gazetcilere yaptığı açıklamalarda, "Tüm söyleyebileceğim bu Avrupa'nın başarısıdır. Avrupa her zaman bir uzlaşma bulma eğilimlidir. Avantajlar dezavantajlara ağır bastığında uzlaşöa sağlarsınız. Almanya buna hazır ancak kurallara bağlı kalmak ve birbirimizle güvenilir bir şekilde ilgilenmek konusunda Avrupa'nın kredibilitesi bize bağlı. Yunan hükümetinin hangi teklifleri sunacağını göreceğiz" dedi.

Zirve, uluslarası yardım karşılığında kemer sıkma önlemlerinin ana savunucusu olan Merkel'in geçtiğimiz ay Yunanistan'ın kurtarma programını sonlandırma taahhüdü ile seçimleri kazanan Tsipras ile görüşmesi için ilk fırsat.