Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB), konu ile ilgili bilgi sahibi üç kişinin ifadelerine göre, Yunanistan’ın finansmanına ilişkin görüşmelerin bozulması halinde Yunan bankalarından ülke borcu varlıklarını azaltmalarını istemeyi planlıyor.

AMB’nin Euro Bölgesi genelindeki bankalardan sorumlu Denetleme Kurulu, Yunan bankalarının temerrüdü ilerleyen bir hükümetten gelen ve likit olmayan varlıkların yükümlülüğünün altına girmesinden endişe ediyor. Aynı kişiler, kurulun gerçekleştirme ihtimali olan girişimlerinin Cuma günü başlayacak Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı ile süreci takip ettiğini belirtti. Konu ile ilgili bir AMB sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Bakanlar, Yunanistan hükümetinin 6 aylık kredi uzatımı talebi ile kreditörlerin talepleri arasında uzlaşma sağlamaya çalışıyorlar. AMB’nin üst düzey denetleyicisi Daniele Nouy, geçtiğimiz ay Yunan bankalarına yazdığı bir mektupta kısa vadeli tahvil alımı yapmamalarını tavsiye etti ve Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ndeki yeri ile ilgili belirsizliğe işaret etti.