Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

DenizBank, 2014 yılında konsolide bazda 939 milyon TL kar elde etti.

DenizBank, yaptığı yazılı açıklamayla 2014 yılına ilişkin 12 aylık finansal verilerini duyurdu. Banka, geçen yıl konsolide bazda 939 milyon TL kar açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, konsolide aktiflere göre Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak; 758 şube ve 15 bine yakın çalışanla 2014 yılında istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini ifade etti.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu'nun 2014 yılında sektör büyümelerinin üzerinde bir performans kaydettiğini belirten Ateş, "2014 yılı konsolide net karımız 939 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde aktif ve mevduatımızı, sektörün üzerinde artırmayı başardık" değerlendirmesinde bulundu.

Ateş, DenizBank'ın 2014 yılı konsolide bazda gerçekleşmelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Banka; aktiflerini yüzde 18 büyüterek 94,4 milyar TL'ye yükseltirken, özkaynaklarını yüzde 18 büyüterek 7,2 milyar TL'ye çıkardı. Ana fon kaynağı olan mevduatını yüzde 24 artırarak 61,8 milyar TL'ye ulaştıran banka, toplam kredilerini yüzde 14 artış ile 85,0 milyar TL'ye çıkardı. DenizBank, ayrıca müşteri sayısını yıllık yüzde 15, yani 1,1 milyonluk bir artışla 8,2 milyona çıkardı."

DenizBank'ın güçlü finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğine dikkati çeken Ateş, bankanın 2013 yılından bu yana toplam 1,2 milyar dolar sermaye benzeri kredi temin edildiğini ve Sberbank'ın bu konuda desteğinin devam ettiğini kaydetti.

- "Dünyanın en yenilikçi bankası" ödülü-

Bu arada DenizBank, ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) ve ABD Bankalar Birliği (ABA) tarafından inovasyon alanında verilen 2014 yılı BAI - Bankacılık İnovasyon Ödülleri'nde "Dünyanın en yenilikçi bankası" ödülüne layık görüldü.

Toplam 105 finansal kuruluşun 220'den fazla proje ile başvuruda bulunduğu yarışmada, Türkiye'yi final sahnesinde temsil eden tek kurum, 3 ayrı kategoride 5 inovasyon projesi ile DenizBank oldu. Banka, aynı organizasyon kapsamında "İç İşleyişte İnovasyona Dayalı Gelişim" kategorisinde müşteri memnuniyetini artıran "Inter-Collect" uygulaması ile de birincilik ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca Financial Times Grubu bünyesinde bulunan, İngiliz menşeli finans dergisi The Banker'ın, bankacı ve analistlerin görüşlerine dayanarak yaptığı değerlendirme sonucunda DenizBank, 2014'te "Türkiye'de yılın bankası" seçildi.

AA