Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen dolar karşısında, Japonya hisselerinin 15 yılın zirvesinden gerilemesinin güvenli varlıklara talebi artırması ile 3 günlük düşüşü sonlandırdı.

Tokyo’daki Credit Agricole SA döviz kuru direktörü Yuji Saito, “Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) indirim beklendiği bir dönemde faiz oranlarını sabit tutması yatırımcıların riskli varlıklara yönelik iştahının düşmesinde ayrıca etkili oldu” dedi.

Saito, “Yenin yükselişi riskten kaçışa işaret ediyor. RBA’nın faiz indirimine gitmesinin Japonya hisselerini destekleyeceği beklentileri karşılanmadı. Bu da yeni destekliyor” diye konuştu.

Yen dolar karşısında, Önceki üç seansta yüzde 1.1 zayıflamasının ardından yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 14:01’de 119.70 yenden işlem gördü. Yen, ABD verilerinin Fed’in bu yılın ilerleyen zamanlarında faiz artırımına gideceği spekülasyonunu desteklemesinin ardından Pazartesi günü 2 haftadan bu yana il kez 120 seviyesinin altına düştü.

Nikkei 225 Stock Average, Pazartesi günü Nisan 2000’den bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmasının ardından yüzde 0.1 geriledi.

Avustralya doları ABD doları karşısında, merkez bankasının faizi sabit tutma kararının ardından yüzde 1 kadar yükselerek 78.42 ABD sentinden işlem gördü.