Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) ekonominin yavaşlaması ile birlikte gelecek çeyrek dönemde gösterge mevduat ve kredi faiz oranlarında tekrar indirime gideceği tahmininde bulunuyor.

Nisan-Haziran periyodu için analistlerin mevduat faizi medyan tahmini yüzde 2.25 seviyesinde iken kredi faizi tahminleri yüzde 5.10 seviyesinde. 2-3 Mart tarihlerinde ankete katılan analistler bir önceki ankete göre iki faiz oranı için de 25 baz puan daha düşük bir tahmin bildirdiler.

Çin liderleri bu hafta Pekin’de bir araya gelerek devletin sahip olduğu işletmelerle ilgili politikalarını belirleyecekler ve ülkenin bütçesini açıklayacaklar. Başbakan Li Keqiang’in 2015 yılı ekonomik büyümesi için yüzde 7 civarında bir hedef açıklaması bekleniyor. Geçtiğimiz yılda büyüme hedefi yüzde 7.5 idi.

Hong Kong’daki Macquarie Securities Ltd. baş Çin ekonomisti Larry Hu, “Ekonomi hala gerileme döneminde. Deflasyon baskısı sürüyor ve biz bu baskının politika ek gevşemeyi teşvik edeceğini düşünüyoruz” dedi.