Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Merkez Bankası Fed yetkililerinin bu hafta gerçekleştireceği toplantı öncesi, faiz oranlarının gelişen piyasalara göre yüksek olmasının yatırımcılara alımları sürdürmek için bir neden vermesi sonrası, yükseliyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bu ay Japonya'nın yolundan giderek ülke tahvil alımlarına başladı. Parasal genişleme (QE) 10 yıllık Almanya tahvil faizlerini yüzde 0.186 seviyesine kadar indirirken, doların değer kazanmasına yol açtı ve ABD tahvillerine olan talebi artırdı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın Ocak'ta dış ülkelerdeki varlıklara ilişkin yayınladığı verinin merkez bankalarının ABD tahvillerini azaltmaya başladıklarına delil olarak gösterilmesine rağmen, geçen ay yaşanan düşüş sonrası yatırımcıların iştahı arttı.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 3 baz puan düşerek, New York saati ile 07:27'de yüzde 2.09 oldu. Şubat 2025 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı ise 7/32 artışla 1.000 dolar başına 99 6/32 seviyesine geldi. 10 yıllık tahviller geçen ay boyunca gerileyerek, faizlerin 35 baz puan yükselmesine yol açmıştı.