Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 17 Mart Salı

1- Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temeli atılıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Selim ilçesinde düzenlenecek temel atma törenine katılacak.

- Erdoğan, Aliyev ile Kars Karayolları Sosyal Tesisleri'nde görüşecek.

- Cumhurbaşkanları Erdoğan, Aliyev ve Margvelaşvili valilikçe onurlarına verilen yemeğe katılacak.

(Kars/15.30/11.45/14.00)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarının toplu açılış töreninde yer alacak.

(Kars/13.00)

3- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve beraberindeki heyet ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/11.00/14.00)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için Meyra Palas'ta yapılacak iş kurasına katılacak.

- Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve beraberindeki heyeti kabul edecek, AK Parti MYK Toplantısı'na da katılacak.

(Ankara/13.30/14.30/19.00)

5- AK Parti, CHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.30/13.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok'u kabul edecek.

- Brok ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek Bozkır, daha sonra Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabul edecek

(Ankara/12.30/13.00/15.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Intel Galileo-İcat Kiti Programı"nın tanıtım toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragon ile görüşecek, katılacağı konferansta Türkiye'nin dış politikası ve Asya-Pasifik bölgesine açılımı konusunda konuşma yapacak.

(Bangkok)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Radyo Televizyon Gazeteciler Derneğinin Medya Oscarları ödül törenine katılacak.

- Bakan Kılıç, ayrıca, Türkiye-Pakistan Gençlik Köprüsü programı kapsamında Pakistanlı gençleri kabul edecek,

(Ankara/19.00/14.00)

5- TBMM'den

- Genel Kurul'da internet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren "torba" kanun teklifi görüşülecek.

(15.00)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısını görüşmeye devam edecek.

(10.00)

- Adalet Komisyonunda Yargıtay Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak.

(16.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığına 47 bin öğretmen kadrosu ihdas eden ve "Aile Paketi"nde yer alan bazı düzenlemeleri de içeren "torba" kanun teklifinin görüşmeleri sürecek.

(15.30)

- İçişleri Komisyonunda İç Güvenlik Paketi'nin geri çekilen 63 maddesinin görüşülmesine devam edilecek.

(15.30)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- İsrail'de genel seçim yapılacak.

(Kudüs)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere devam edecek.

(Lozan)

5- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ


1- Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, geçen ocak ayına ilişkin dış ticaret endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

3- Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi AŞ arasında "Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi"nin imza töreni gerçekleştirilecek.

(Ankara/11.00)

4- Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Kurum'un 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 2015 Rekabet Raporu'nun açıklanacağı basın toplantısı yapacak. Yıl dönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de resepsiyon verilecek.

(Ankara/09.00/19.00)


GÜNCEL

1- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, grip vakalarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türkiye Halk Sağlığı Kurumunda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30)

3- Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, seçim döneminde uyulması gereken yayın usul ve esasları ile Yüksek Seçim Kurulu kararları konusunda yayın kuruluşlarını bilgilendirmek üzere düzenlenen seminerlerin üçüncüsü Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek.

(Ankara/14.00)

AA