Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili soruyu yanıtlayan Arınç "Konuşmalarımız kamuoyunun malumudur. Bir kısım basın Cumhurbaşkanımızla bendeniz arasında bir ihtilaf vaya karşı karşıya gelme durumu olduğunu belirten dedikodular yaptılar. 'Arınç ayrı düştü', 'Şimdi intikam alıyor' gibi çok basit, çok sığ terbiye dışı şeyler konuşuluyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ile duygusal polemiklere girecek tıynette olmadığını söyleyen Arınç "Hukukumuzun yıllar öncesine dayandığını, ateş çemberlerinden geçerek bu günlere geldiğimizi herkesin bilmesi lazım.
Cumhurbaşkanımızla hukukumuzun bir kardeşlik hukuku olduğunu herkesin bilmesi lazım. Cumhurbaşkanımız devletin başıdır ama bunun dışında da bizim liderimizdir. Çile insanıdır, örnek bir aile reisidir ve halkımızın kahramanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. O düşünceler yanlış yönlendirme gayretinde olanların istediği bir noktaya gidiyorsa amacımız onu eleştirmek değil onu bilgilendirmek, olayın eksik kalan yönlerini anlatmaktır" diye konuştu.