Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Fed’in faiz artırımlarında acele etmeyeceği spekülasyonlarının ardından yenin iki günlük yükselişi koruması ile birlikte üç günden bu yana ilk kez geriliyor.

Satışlarının yüzde 77’den fazlasını yurtdışından elde eden Nissan Motor Co.’nun yüzde 1’den fazla değer kaybetti. İhracatçılar geriledi. Batarya üreticisi GS Yuasa Corp., yıllık kar tahminini düşürmesinin ardından yüzde 3.2 geriledi. Aeon Co. yüzde 0.6 aşağı hareketlendi. Eisai Co., Alzheimer hastalığına yönelik ilacının pozitif sonuçlar vermesinin ardından yüzde 6.6 prim yaptı.

Topix endeksi, Pazartesi günü 7 yılın zirve seviyesinden kapanış yapmasının ardından yüzde 0.4 gerileyerek Tokyo saati ile 12:35’te 1,585.29 puana indi. Endekste yükselen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.2 düşüş ile 19,714.65 puana geldi. Yen dolar karşısında, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’in ABD faiz oranları için “yukarı yönlü akıcı bir yol” olmayacağını söylemesinin ardından 119.76 yenden işlem gördü.