Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York merkezli aracılık şirketi Cantor Fitzgerald Apple'ın piyasa değerini 1.05 trilyon dolara çıkaran bir fiyat hedefi koydu. New york merkezli aracılık kurumunun analistleri, Apple'ın hisselerinin 180 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor.

Apple halihazırda dünyanın en yüksek piyasa değerine sahip şirketi. Analistler, Apple'a biçtikleri bu rekor değere gerekçe olarak şirketin Çin'de güçlenen konumunu ve son beş yıldır ilk kez yeni bir ürün kategorisini piyasaya sunmaya hazırlanmasını gösteriyor. Ancak uzmanlar, Apple'ın hisse geri alım politikasının bu değerleme üzerinde hafif bir baskı yaratabileceğine dikkat çekiyor. Apple, geçen yıl 45 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmış ve hisse sayısını 6.24 milyardan 5.82 milyara indirmişti.

Financial Times'ın haberine göre piyasada analistlerin yüzde 70'i apple hisseleri için "al", yüzde 26'sı "tut" tavsiyesinde bulunuyor. Şirketin son çeyrekte Çin'deki satışları yıllık bazda yüzde 70 arttı. Apple yeni ürün  kategorisinde Apple-Watch'ı piyasaya sundu ve yakında televizyon servisini tanıtması bekleniyor.