Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinli inşaat ve çimento şirketleri, Hong Kong ve Şanghay’da yüzde 2’den fazla yükseliş gösterdi. Ülkenin en büyük inşaat malzemeleri üreticisi Anhui Conch Cement Co. Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Poly Real Estate Group Co. yüzde 2.4 prim yaparak Şanghay’daki inşaat şirketleri göstergesini 7 yılın en yüksek seviyesine yöneltti.

Çin Merkez Bankası (PBOC), Pazartesi günü ikinci konut satın-alımı için zorunlu olan ödeme miktarını düşürdü. Çin Maliye Bakanlığı konut sahiplerinin satış vergisinden muaf tutulacağını belirtti. Hükümet yetkilileri, konu fiyatlarındaki düşüşü engellemeye ve büyümeyi desteklemeye çabalıyor.

Şanghay’daki Centaline Group araştırma müdürü Tao Qi, “Politikanın gevşetilmesi, konut alıcıları için çok pozitif olacak. İkinci konut satışları hacimlerinde etkisini hemen göstermesini bekliyoruz” dedi.

Yeni konut satışlarının gerilemesi ile birlikte hükümet 4 yıl boyunca emlak kısıtlarını sıkılaştırdığı dönemi tersine çeviriyor. Konut satışları Ocak ve Şubat aylarında düşüş kaydetti.