Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 493,57 puanlık düşüşle 81.826,14 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören pay piyasaları ilk seansta dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 0,60 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 1,7 milyar lira olarak gerçekleşti. İlk seansta bankacılık endeksi yüzde 0,76, holding endeksi yüzde 0,56 düşüş kaydetti. Yatırımcısına en çok kaybettiren sektör endeksi ise yüzde 3,90 düşüş ile "turizm" oldu.

Dün gün içinde görülen tepki alımlarının ardından doların güçlü seyrini sürdürmesi ve Dolar/TL 'nin ilk seansta 2,7048 ile rekor tazelemesi, endeks üzerinde baskı yarattı ve satışların görülmesine neden oldu.

Analistler, doların küresel piyasalarda güçlenmesinin yanı sıra petroldeki yükselişin piyasalarda görülen satışlarda etkili olduğunu aktarıyor.

Teknik olarak endekste 81.300'ün destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, 82.000'in ise direnç olarak izleneceğini dile getiriyor.

Öte yandan, Net Holding dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesi kapsamındaki lisans sözleşmesinin bugün için imzalanmayacağını ve sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin taraflarına bildirilmesine istinaden yatırımcılarla ivedilikle paylaşılacağını bildirmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bugün yaptığı açıklamada Milli Piyango'da süre uzatımını daha önce yaptıklarını, muhtemelen bir süre uzatımının söz konusu olmayacağını ve ikinci olanla sürecin başlayacağını söyledi. Bu gelişmeşlerle Net Holding hisseleri ilk seansı yüzde 10,74 düşüşle kapattı. Şirketin hisse fiyatı ilk seansta 3,24 TL'ye geriledi.

AA