Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, parasal teşvikin ekonomiyi destekleyeceği beklentileri ile 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Çin Merkez Bankası Pazar günü yaptığı açıklama ile bankaların ayırması gereken zorunlu karşılıklarda küresel finans krizinden bu yana en büyük indirime gittiğini duyurdu.

China Railway Group Ltd. ve China Shipbuilding Industry Co. yüzde 9’dan fazla prim yaptı. Poly Real Estate Group Co. emlak şirketlerindeki ralliye öncülük etti. Agricultural Bank of China Ltd., merkez bankasının zorunlu karşılıkları 1 yüzde puan düşürmesinin ardından Hong Kong’da yüzde 2.1 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi, 6 kez kayıp ve kazançlar arasında dalgalanmasının ardından yüzde 1.1 yükselerek yerel saat ile 13:13’te 4,333.99 puana geldi. Yatırımcılar, hisse senedi işlemlerinde kaldıraç kullanımına yönelik yeni sınırlandırmalar karşısında zorunlu karşılıklardaki indirimi değerlendirdiler.

Hong Kong’da bulunan Shenwan Hongyuan Group Co. traderlarından Yen Chiu, “Pek çok Çinli yatırımcı piyasanın kazançları genişletmesini bekliyor. Bankacılık ve emlak gibi zorunlu karşılıklara duyarlı sektörlerde yükseliş görülecek” dedi.