Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan, emeklilere ve çalışanlarına ödemek için yeterli miktarda para arıyor. Euro Bölgesi maliye bakanları, geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın koşulları kabul edene dek daha fazla yardım alamayacağını ifade etmişlerdi.

Avrupa’nın en borçlu devleti Yunanistan, 1.5 milyar euroyu (1.6 milyar dolar) aşan ay sonu ödemelerini karşılamak adına yerel idarelerin rezervlerini kullanmayı planlıyor. Yetkili olmayan bir kişinin aktardığı bilgiye göre, hükümetin bu adımı ile likidite tamponlarını riske atmasının ardından, hane halkı ve şirketler 1.3 milyar euro tutarındaki tasarrufunu bankalardan çekmişti.

Yunanistan Şubat ayındaki kurtarma paketine devam etme kararının ardından daha fazla yardım alabilmek için savaş verdi. Hükümet sözcüleri, Euro Bölgesi yetkililerinin somut adımlar atılmasına yönelik beklentilerini ifade etmesine karşılık, her fırsatta bir anlaşmaya varmanın yakın olduğuna yönelik güvenlerini ifade ettiler. Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Varoufakis’in kreditörler ile aralarında görüş ayrılıkları bulunduğunu ifade etmesi üzerine, meslektaşları kendisini eleştiri yağmuruna tuttular.

Yunan tahvilleri Cuma günü düşerken, 3 yıl vadeli tahvil faizleri 144 baz puan yükselerek yüzde 26.3 seviyesine ulaştı.