Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG maliyetlerini yıllık bazda 3.8 milyar dolar (3.5 milyar euro) azaltacak. Banka karlılığını canlandırabilmek için Postbank tüketici birimini elden çıkardı ve  menkul kıymetlerini azalttı. Bankanın hisseleri düşüyor.

Frankfurt merkezli Deutsche Bank, pazartesi günü yaptığı açıklamada bir önceki karlılık hedefini azalttığını açıkladı. Buna göre banka orta vadede maddi özkaynağından en en az yüzde 10 getiri sağlamayı hedefliyor. Banka, 2020 yılına kadar uluslararası ve yerel mevcudiyetlerini yüzde 15 kadar azaltacak ve 200 şubesini de kapatacak.

Banka adına konuşan CEO'lar Juergen Fitschen ve Anshu Jain yaptıkları açıklamada, bir önceki hedefleri indirmelerinin ardından 3 yıllık görev sürelerinin en büyük stratejik revizyonunu uyguluyorlar.

Eş CEO'lar, işbaşında oldukları dönem içerisinde küresel çaplı benzerleri içerisinde en kötü hisse senedi performansı ile yıpratılırken yatırımcılar tarafından da baskı altındalar. Bankanın artan yasal maliyetleri ve zayıf sermaye tamponlarına dair endişeler mevcut.

Jain ve Fitschen ortak açıklamalarında "Müşteri odaklı faliyetlerimize devam etmeliyiz. Fakat bununla birlikte müşteri ilişkilerinde daha etkileşimli iletişim içerisinde olamaya odaklanmalıyız. Küresel olmaya devam ederken daha yerel olmaya da odaklanmalıyız. Uluslararası olmaya devam etmeliyiz ama herkesi memnun etmeye çalışmaktan da kaçınmalıyız" mesajı verdiler.

Deutsche Bank hisseleri Frankfurt saati ile 09.08'de yüzde 2.2 kadar düşüşle 30.90 euroya geriledi. Bununla birlikte bankanın hisseleri bu yıl yüzde 24 artıda görünüyor.