Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, sanayi şirketlerinin düşüşü ve Morgan Stanley'nin Çin hisse senetleri için yükseliş beklentisini sonlandırmasının ardından, 4 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Güney Kore wonu gelişen piyasa para birimlerinin düşüşlerine öncülük etti.

Chell Industries yüzde 10 düşüşle Güney Kore hisselerini 1 ayın en düşük seviyesine çekti. Şanghay Bileşik Endeksi 2 yıla yakın sürenin en kötü üç günlük performansına yaklaştı. Evergranda Real Estate Group, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin kredi notunu düşürmesi sonrası Hong Kong'da yüzde 9.4 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 düşüşle Hong Kong saati ile 13:06'da 1,0131.19 oldu. Endeks 9 Nisan'dan  bu yana en düşük kapanışa hazırlanıyor. Morgan Stanley, Çin hisselerinin yükseleceği tavsiyesini 7 yılı aşkın bir süredir ilk kez değiştirdi. ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen, dün yaptığı konuşmada hisse senedi ve tahvil değerlemelerinin tehlikeli düzeyde olduğu uyarısını yaptı.

Bangkok'da bulunan KGI Securities Yatırım Stratejisti Rakpong Chaisuparakul "Çin tahvillerinde düzeltme olması kaçınılmaz. Yatırımcıların çoğu rallilerden kar elde ediyor" dedi.