Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa’nın en büyük mühendislik şirketi Siemens AG, ikinci çeyrek dönem karının analist beklentilerinin altında kalmasının ardından 4,500 kişiyi işten çıkaramaya hazırlanıyor. Kardaki düşüşte petrol fiyatlarındaki düşüş etkili oldu.

Münih merkezli şirketin yaptığı açıklamaya göre endüstriyel faaliyetlerden elde edilen kar, yüzde 4.9 gerileyerek 1.66 milyar euroya (1.9 milyar dolar) düştü. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanı 1.71 milyar euro seviyesindeydi.

Siemens’i enerji  üretimi ve dağıtımına odaklayan CEO Joe Kaeser, 7.6 milyar dolarlık bir miktarı petrol ve gaz ekipmanları şirketi Dresser-Rand Inc.’i satın almaya harcama kararı vermişti. Yatırımcılardan gittikçe artan bir baskı göre CEO Kaeser’in maliyetleri düşürmek zorunda kalabilir. Son açıklanan işten çıkarmalar ile birlikte Aralık ayından bu yana işten çıkarılan kişi sayısı 13,100’e yükseliyor. Bu da total iş gücünün yüzde 4’ünü temsil ediyor. Kaeser gelecek yıla kadar 1 milyar euroluk bir yıllık tasarruf sağlamayı hedefliyor.